Den store finalen

Postet av Risør Seilforening den 7. Sep 2018

Risør Seilforening ble med i Seilsportligaens 2. divisjon i 2017. Der gikk RSF til topps og rykket opp til Eliteserien. Før årets sesong ble RSF spådd på 10. plass, blant 15 ulike seilforeninger i Norge.  https://www.seilmagasinet.no/innhold/batfolk/?article_id=50495

Førstkommende lørdag og søndag seiles den siste runden i årets Seilsportliga, i Tromøysundet i Arendal. Risør leder med 4 poeng på Brevik og 6 poeng på Moss. En helt utrolig prestasjon så langt. Blir RSF topp 4 vil Risør vinne Eliteserien i seiling, hvor hele landet er representert.

Det er meldt mye vind, noe Risørlaget er gode på. Sist Mads og Tomas seilte i mye vind gjorde de et strålende resultat i junior VM i 49er i Marseilles, med 5. plass. Morten er glad i action og Regine beholder ro og smartness selv om alt skjer fort.

Alle i Risør kan følge nøye med på regattaen både lørdag og søndag. Her finner man live stats og resultater, mens regattaen sendes direkte på web-tv her.

Dette blir veldig spennende og vi ønsker lykke til!

Strålende 5. plass i junior-VM for Mads og Tomas

Postet av Risør Seilforening den 2. Sep 2018

Mads og Tomas har den siste uka seilt junior VM i 49er i Marseilles i Frankrike. Det deltok 51 båter og har generelt blåst mye. Gutta har imponert med mye god seiling og mange topp enkeltseilaser. Et par enkeltseilaser fredag ødela for medalje, men en 5. plass er meget sterkt i dette feltet.

Neste år arrangeres samme regatta i Risør. Mer enn 100 båter fordelt på 3 klasser kommer til å bli et svært stort arrangement i Risør.

Les flere artikler om gutta

Seilmagasinet

Irisør

Resultater

Postet av Risør Seilforening den 2. Sep 2018

Du finner alltid oppdaterte resultater under "Dokumenter" eller ved å klikke her.

VM er i gang

Postet av Risør Seilforening den 4. Aug 2018

VM i Århus i Danmark er i gang og i dag seiler Mads og Tomas sine første seilaser. Dette er VM for OL-klasser og et svært stort arrangement. Det er med 1500 seilere fra 100 nasjoner og det er estimert at 400 000 tilskuere vil følge arrangementet.

I VM i Århus deles de første nasjonsplassene til OL i Tokyo ut.

Mads og Tomas konkurrerer mot 90 andre båter i 3 ulike puljer. Målsetningen til gutta er å kvalifisere seg til gullfinalen. De 25 beste seilerne kommer dit. Det er et ambisiøst mål og gutta har ikke vært i mange gullfinaler tidligere.

Som et stort arrangement kan man følge med i mange ulike medier. Hovedsiden er denne: https://aarhus2018.sailing.org. Her finnes info, bilder, film, resultater, samt info om tracking og tv-sendinger.

Vi ønsker Mads og Tomas lykke til...

Strålende seier i Seilsportligaen for Risør Seilforening

Postet av Risør Seilforening den 22. Jul 2018

Regine, Morten, Tomas og Mads sto for en vanvittig sterk seier i Eliteserien i Norsk Seilsportliga i andre runde i Molde denne helga. Med 4 spikere på rad vant de foran Brevik, med Dag Usterud som rormann, og Moss på 3. plass.

Risørseilerne rapporterer om veldig bra båtfart og at de har lykkes godt med trimminga. Det har vært veldig varierende forhold, med store trykkforskjeller og vindkantringer. De sier også at det er veldig deilig med seier ;-)

Her finnes resultatlisten

Mads og Tomas kan alle i Risør se igjen under spektakulær seiling i M32 - klassen på byfjorden kommende torsdag - søndag.

Se mer her