Fantastiske seildager i Risør

Postet av Risør Seilforening den 6. Aug 2017

(Foto: Niclas Halvorsen. Du finner mange magiske seilbilder fra Meterbåtregattaen som Niclas har tatt her)

De første resultatene er nå på plass og finnes her

Det har vært noen fantastiske seildager i Risør under Risør Trebåtfestival. Det har vært varierende og tildels mye vind i kombinasjon med både strålende sol og åpen himmel hvor regnet bøttet ned. Mange titalls klassiske trebåter og mange hundre seilere har konkurrert på byfjorden og utaskjærs, utenfor Stangholmen.

Hele Norges konge og seilerkonge deltok i 8 metersklassen, med sin Sira, som oppvarming og trening før deres Verdensmesterskap på Hankø senere i august.  Kongen ble også hedret med Trebåtfestivalens hederspris.

RSF har gjennomført nok et svært vellykket arrangement under Risør Trebåtfestival.

De første resultatene er nå på plass og finnes her

God fart, gode starter, men utfordringer med veivalg og posisjonering

Postet av Risør Seilforening den 4. Aug 2017

Mads og Tomas er ferdig med Åpent EM i 49er. Over 90 båter deltok fra hele verden.

Etter en god start gikk det litt i mot de to neste dagene, med brudd i bommen og noen seilaser med dårlige veivalg. Gutta rapporterer om at startene generelt er veldig gode og båtfarta like god som de beste. Men i sin første hele sesong i 49er gjør de noen taktiske og strategiske feil som de blir straffet hardt for.

Tomas og Mads endte opp i bronse-fleeten, hvor de ble nummer 10 av 37 båter. I innledende seilaser var de oppe topp 10, mens beste enkeltseilas i bronse-fleeten var en 4. plass.

I morgen går turen til Århus hvor de skal delta i prøve-VM. Neste års Verdensmesterskap går i Århus. Det er ventet rundt 40 båter og målsetningen til Mads og Tomas er topp 20.

Sterk start av Mads og Tomas i EM

Postet av Risør Seilforening den 30. Jul 2017

I dag startet åpent Europamesterskap i 49er i Kiel i Tyskland. Over 90 lag fra alle verdensdeler deltar og alle de beste teamene er med. Mads og Tomas Mathisen har hatt en veldig god start med enkeltresultatene 10, 15, 24 og 12 i sine heat.

Det har vært skiftende og til dels mye vind i dag noe som har medført mye bading! Det er tatt mange fantastiske bilder som kan sees her på Facbooksiden til den internasjonale 49er-klubben..

I hver seilas er det 3 heat med ca 30 båter i hvert heat. Det er innledende seilaser i 3 dager. Etter innledende seilaser går de 20 beste båtene til Gold-fleet. Ca 35 båter går til Silver-fleet og ca 35 båter til Bronze-fleet.

Resultater og mer info finnes på regattaens egen hjemmeside

Team Risør ble nummer 6

Postet av Risør Seilforening den 30. Jul 2017

Den tredje av fire regattaer i seilsportligaen er gjennomført denne helgen. Risør endte på en 6. plass av 15 båter. Denne runden var det Fritz Lundberg, Morten Røisland, Eirik Lundberg og Regine Tronstad som var i båten fra Risør. Det var krevende forhold og veldig tett på resultatlista som finnes her.

Spektakulær seiling ved Dampskips til helga

Postet av Risør Seilforening den 24. Jul 2017

Kommende helg er det klart for spektakulær seiling på byfjorden. Alt kan sees fra Dampskipsbrygga. Blant mange som kommer er tidligere olympisk mester i 49er Jonas Warrer fra Danmark. Denne uken er Jonas trener for Risørgutta Tomas og Mads Mathisen som trener med danske seilere i Kiel foran årets Europamesterskap i 49er.

Les mer hos Seilmagasinet - https://www.seilmagasinet.no/innhold/regatta/?article_id=49009